Головна / Рецепти / Яловичина – все про м’ясо

Яловичина – все про м’ясо

Яловичина – це м’ясо , багате високоякісним білком , залізом і вітамінами групи B. Воно зовсім не є інгредієнтом для приготування якогось одного блюда. Воно універсально залежно від нарізки , і може використовуватися для приготування як дешевих , так і дуже дорогих страв.

Найкраще яловиче м’ясо виробляють у Великобританії. Також дуже цінується японська яловичина.

У більшості випадків яловичина продається в якості напівфабрикатів , тому легка в приготуванні. Особливо смачні страви з запеченої яловичої вирізки в духовці. Яловичину досить просто купити в будь-який час року.

Яловичина - все про м'ясоЯк купувати яловичину

Яловичину слід купувати у тих продавців , яким ви довіряєте. Це можна робити в хорошому супермаркеті , у місцевого м’ясника , у фермера на ринку або у компанії , в якій можна зробити замовлення по Інтернету. Все, крім продавців в супермаркеті , добре знають , в яких умовах утримуються тварини , які корми їм давалися , якого числа проводився забій , і як довго зберігалося м’ясо. Відомо , що , якщо тварина довго мучилася перед смертю і боялося , це відбивається на смаку м’яса , тому важливо , щоб забій худоби проводився швидко і професійно. Про це всім теж можна дізнатися заздалегідь.

Органічна яловичина і м’ясо худоби рідкісних порід є найдорожчими . Як правило , таке м’ясо проводиться за всім необхідним стандартам . Смак м’яса залежить ще й від того , як довго воно зберігалося . 10-14 днів – це нормально , хоча деякі елітні сорти можуть зберігатися до 6 тижнів .

Яловича туша ділиться на кілька частин , або висівок. Вибір потрібного відруби під час покупки залежить від того , що саме ви збираєтеся готувати. Для спекотного можна купити ребра ( з них можна приготувати м’ясо на кісточці , обваленное м’ясо або яловичий рулет ) , вирізку або кострец . Для страв швидкого приготування краще вибрати м’ясисту частину спини або вирізку . Для гасіння в горщику підійдуть грудинка , м’якоть спини і стегно. Яловичий фарш добре використовувати при приготуванні великих гамбургерів і пирогів.

При виборі м’яса треба стежити за тим , щоб воно було пружним , тонковолокнистого і вологим , а не сухим або слизових . М’ясо має бути кольору мармуру (тобто мати тонкі прожилки жиру , які додадуть йому аромат і соковитість ) . Жир із зовнішнього боку м’яса повинен бути кремового кольору ( якщо колір жиру жовтий , це означає , що він прогірклий ) . Яловичина , яка правильно зберігалася , повинна бути кольору червоного вина , а не яскраво -червоного . Шматки повинні бути акуратними і чистими , без домішок розколотих кісток.

Приготування яловичини

Перед приготуванням м’ясо яловичини можна за бажанням трохи промариновать , особливо якщо мова йде про шашлик з яловичої вирізки. Філе і стейки можна відбити молотком або качалкою . Це зруйнує волокна м’яса , і воно стане ніжнішим. Покладіть м’ясо в поліетиленовий пакет і відбийте таким чином , щоб всі шматки вийшли однакової товщини. Так м’ясо буде готуватися більш рівномірно.

М’ясо слід зберігати в холодильнику в закритому вигляді. Перед приготуванням слід м’ясо вийняти за 30-60 хв .

Яловичина: Як зберігати

М’ясо, що має герметичну або вакуумну упаковку , слід зберігати на нижній полиці холодильника. М’ясо , куплене на ринку , треба вийняти з пакету , покласти у велику миску з кришкою і зберігати так само на нижній полиці холодильника.

Треба стежити за тим , щоб м’ясо не стикалося в холодильнику з іншими продуктами , особливо з тими , які прийнято їсти сирими . Будь-які відруби м’яса без вакуумної упаковки можуть зберігатися 2-4 дні. Великі відруби можуть зберігатися до 5 днів . Яловичий фарш слід використовувати в день покупки. Якщо м’ясо має вакуумну упаковку , на ній зазвичай вказано термін придатності продукту .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>