Головна / Рецепти / Як запекти скумбрію

Як запекти скумбрію

Як запекти скумбрію ? Як приготувати цю рибу правильно , щоб вона зберегла свою соковитість і придбала незвичайний смак і аромат? Пропонуємо твоїй увазі простий рецепт приготування скумбрії , який допоможе розкрити весь букет ароматів цієї корисної і смачної риби.

Інгредієнти:

  • Як запекти скумбріюсвіжа або заморожена скумбрія – 1 шт.
  • біле сухе вино – 75 мл
  • цибуля – 1 шт.
  • рослинне масло (краще оливкова)
  • яблучний оцет – 1 ст. ложка
  • сушений естрагон – 1 щіпка
  • мелений коріандр – 1 щіпка
  • мелений лавровий лист – 1 щіпка
  • чорний перець – за смаком
  • цукор – 1 ч. ложка
  • сушений кріп – 1 ч. ложка
  • сіль – за смаком

Рецепт запеченої скумбрії

Скумбрію треба розморозити , почистити , ретельно промити. Відокремити від тушки риби два філе.
Приготувати маринад: в окремій ємності змішати яблучний оцет , сухе біле вино , коріандр , сіль , цукор , естрагон , чорний перець і лавровий лист. Цибулю почистити , порізати дрібно , додати в маринад. Все ретельно перемішати.

Філе скумбрії викласти у форму , змащену олією .

Рибу залити приготовленим маринадом , зверху присипати сушеним кропом і відправити в розігріту духовку.
Запікати скумбрію на середньому вогні приблизно 15 хвилин.

Корисні поради

Важливий секрет приготування скумбрії – її слід готувати не повністю розморожену , а трохи підморожені . Потрібно починати займатися її готуванням тоді , коли ти зможеш її різати – в цьому випадку риба набуває особливо приємний смак.

Незвичайно смачною виходить скумбрія , запечена у фользі з різними добавками. Наприклад , її можна запекти із зеленню , часником і лимоном. Для цього тушку риби потрібно випатрати , голову відрізати не обов’язково , але треба видалити зябра. Часник і зелень подрібнити , а лимон тонко нарізати. Рибу натерти сіллю і перцем , нафарширувати животик зеленню , часником і лимоном , загорнути скумбрію у фольгу , викласти на деко , запікати 30 хвилин в добре розігрітій духовці. Аналогічно можна запекти скумбрію з цибулею , морквою , болгарським перцем і помідорами.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>