Головна / Різне / Як відкрити кокос

Як відкрити кокос

Кокос – прекрасний фрукт , а точніше – тропічний плід , який росте на пальмах приблизно по 15-20 штук , а дозріває протягом 8-10 місяців. Кокосова пальма поширюється з Південно-Східної Азії. Ця рослина є одним з числа 10 корисних для кожного з нас.

Ось ми придбали в магазині , але тут настає питання – як відкрити кокос ?

Як відкрити кокосДля цього вилийте з плоду рідину. Робиться 1-2 отвори в поглибленнях на кінці плоду і тоді виливається молочко. Кокос необхідно постукати молоточком по колу і тоді без проблем розламуйте відразу на 2 частини.

 Можна звичайно обійтися без молотка , знайти лінію природного розлому . Засуньте в цю лінію ніж і натисніть , тоді й помітите , що плід розламався . Після того як плід розламався , відокремте ножем м’якоть і використовуйте її за призначенням.

М’якоть можна вживати в їжі , як у свіжому вигляді , так і сушеному . Також м’якоть прекрасно підійде для пластівців , підсушену натерти на тертці. Крім цього , сік виявиться такою ж смачний , як і м’якоть. Кокосовий сік приємний в охолодженому вигляді , втамовує спрагу. Фруктові коктейлі чудово виходять з кокосового молочка.

Сік і м’якоть дуже багаті мікро мікроелементами , корисні для нирок і шкіри , відновлюють сили і поліпшують зір. Бувають випадки , коли замість соку в кокосі міститься желе. Їх товста м’яка копра виглядає як віск свічки. Кокос додаються в десерти , фруктові салати , супи та інші страви.

Як відкрити маленький коричневий кокос ?

Вдарте із зворотного боку кокоса великим ножем або чимось важким ( не посередині , а на 1 / 3 з одного або іншого кінця ) . Можна кинути об підлогу кокос , тоді й розколеться сам на дві частини. Після цього спокійно діставайте з нього м’якоть за допомогою ножа.

Розкрити кокос можна і звичайним ножем середнього розміру. Зріжте кокос трохи з тієї частини , з якою росте гілочка , виріжте трикутник і вставте трубочку. Можете пити.

Наступний спосіб : розкрийте тесаком або мачете . Хоча це не кращий варіант , так як тесак тупіший звичайного ножа.

А можна відкрити кокосовим штопором , проткнув в будь-яку частину кокоса , вставивши трубочку. Свердлити кокос можна , але краще скористайтеся тими ідеями , що прочитали вище в статті.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>