Головна / Рецепти / Як смажити рибу

Як смажити рибу

Рецепт смаженої риби. Ще в юні роки , відпочиваючи влітку в селі , я дізналася , як смажити рибу , від своєї бабусі. Робила вона це на грубці , яку топила дровами , у чавунній, моторошно закопченій сковороді і дуже просто , без жодних премудростей . Але була та риба приголомшливо смачною !

Тепер я смажу рибу на газовій плиті, і знаю вже набагато більше всяких тонкощів у цій науці , але риба , приготовлена ​​на бабусиній пічці , так і залишилася в моїй пам’яті найсмачнішою .

Як смажити рибуСьогодні вибір риби в магазинах достатньо великий. Для смаження її можна купити цілу – велику або дрібну , а можна – філе , що б не возитися з чищенням і кістками. Але риба цілком або нарізана на шматочки виходить соковитіше .

Якщо я смажу невеликих карасиків або щось їм подібне за розміром , то відправляю на сковороду їх цілими , попередньо попатравши і промивши. Велику рибу, типу кети  нарізаю на шматки поперек риб’ячого тулуба шматочками завтовшки 2-3 сантиметри. Молоки та ікру не викидайте ! Їх можна посмажити.

Якщо риба була заморожена , обов’язково використовую яйце. Воно запобіжить розламування риби , якщо та перемерзла . Та й смак додасть , звичайно.

Якщо треба отримати зверху добре засмажену шкірочку, я поступаю так.

склад:

  • риба
  • сире яйце
  • сіль
  • чорний мелений перець або приправа для риби
  • борошно
  • панірувальні сухарі
  • рослинне масло для смаження

Розбиваю 1-2 яйця в чашку і додаю в них сіль і перець. Можна використовувати готову приправу. Головне, не переборщити з нею. Шматочки риби обвалюють в сухий борошні , потім в яйці з прянощами , а після цього – в панірувальних сухарях. Якщо сухарів немає, можна обидва рази використовувати борошно . Можна взагалі обійтися умочуванням в яйце і борошно.

На сковороду наливаю рослинне масло, нагріваю його і викладаю шматочки риби. Вогонь повинен бути такої величини , що б вміст сковороди скворчало , але не горіло. Щільно шматочки укладати не треба, інакше їх буде важко перевертати.

Смажу рибу , не закриваючи кришкою , до утворення знизу скориночки і лопаткою перевертаю на іншу сторону. Якщо ви любите рибу з ріпчастою цибулею , в цей момент його можна покласти зверху , прямо на рибу і навколо неї. Я цибулю люблю і тому роблю так .

Кришку прикриваю , але знову ж , якщо потрібна хрустка скоринка , залишаю щілинку , що б виходив пар. Якщо скоринка не потрібна , закриваю її щільно. Риба підсмажитися , але зверху буде не хрусткою.

При смаженні річкової риби, особливо свіжої, кришку треба закривати повністю , що б вона готувалася при більш високій температурі. Адже в ній можуть міститися всякі хвороботворні мікроби.

Ось власне і все , що слід робити , що б отримати смачне блюдо. Тепер залишається тільки довести її до готовності. А подати , найкраще , зі свіжими овочами. Можна з картоплею , рисом , макаронами.

One comment

  1. Светлана

    Теперь все понятно! Подробно и обстоятельно рассказали, как жарить рыбу. Со всеми секретами. Насчет яйца возьму на заметку!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>