Головна / Рецепти / Як приготувати каву в кавомашині? оригінальні рецепти

Як приготувати каву в кавомашині? оригінальні рецепти

Чудовий аромат кави нікого не може залишити байдужим. Їм захоплюються навіть ті , хто не любить сам напій. А що вже й казати про справжніх кавоманів ! Напевно , саме для них і був придуманий такий чудовий домашній гаджет , як кавова машина. Але , щоб готувати смачну каву , недостатньо купити цей прилад . Варто запастися ще й парочкою оригінальних рецептів.

Як приготувати каву в кавомашині : основи

Як приготувати каву в кавомашині оригінальні рецептиНе знаєте , як приготувати каву в кавомашині? Це досить просто . Достатньо знати рецепти приготування всього декількох напоїв , а вже на їх основі ви зможете створити інші.

Отже , найпоширеніший рецепт – еспресо. Його готують , додавши на 30 мл води приблизно 7 г кави. До речі , якщо ви віддаєте перевагу купувати вже готові кавові суміші , вам не обов’язково купувати кавоварку . Досить придбати кавоварку , яка підходить для приготування еспрессо. Наприклад , кавоварку Крупс .

Ви можете також приготувати інші напої на основі латте або капучино.

Капучино – це майже той же еспресо , але з додаванням молочної пінки і молока ( 2 / 3 молока до 1 / 3 кава). У кавомашині він виходить особливо чудовим, так як деякі сучасні прилади мають особливі функції для приготування цього напою. Приміром , кавоварка Krups дозволяє вибрати навіть висоту молочної піни.

Латте – це еспрессо з молоком (іноді додають ще й молочну пінку ) . Готується майже , як капучино , з тією лише різницею , що молоко і кава йдуть в пропорції 1:1.

Як приготувати каву в кавомашині : рецепти

Еспресо бреве

Приготуйте в кавомашині одну порцію еспресо і додайте невелику кількість гарячих вершків і молочної пінки (приблизно у співвідношенні 1:1). Даний напій нагадує латте , тільки в американському варіанті.

Кава – бонбон

Цей французький напій готується просто: до еспресо долийте таку ж кількість згущеного молока. Суміш не перемішуйте .

«Сухе» капучино

Це капучино , приготоване за традиційним рецептом , в кавомашині , але без молока – тільки з пінкою.

Ароматний латте

Приготуйте гарячу молочну піну і влийте її в готовий еспрессо (1:1). Акуратно ложкою відсуньте пінку і влийте в чашку будь ароматизатор для кави.

Капучино з льодом

Приготуйте 1,5 чашки подвійного еспресо , додайте 0,5 чашки згущеного молока ( або трохи менше , якщо напій вам здасться занадто солодким ) . Все добре змішайте в шейкері або просто у великій чаші , використовуючи віночок . Дайте напою добре охолонути. Збийте 0,25 чашки вершків і 0,25 молока в піну разом з половиною ложечки ванільного екстракту. Змішайте з кавою. Перелийте суміш у склянку з льодом.

Кокосовий латте

Змішайте 2 порції еспресо з 15 мл кокосового і 15 мл шоколадного сиропу. Додайте 30 мл гарячого молока. Прикрасьте молочною пінкою , посипаною кокосовою стружкою і тертим шоколадом.

Еспресо граніту

Дві порції еспресо з цукром заморозьте в морозилці. Витягніть його з морозилки і подрібніть . Цукор не дасть кави замерзнути цілком, тому після подрібнення у вас вийдуть гранули. Подавайте десерт в чашці або креманке з ложечкою , прикрасивши збитими вершками.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>