Головна / Краса / Здоров'я / ЯК допомогти імунітету і похудати весною?

ЯК допомогти імунітету і похудати весною?

Навесні у нас два завдання: схуднути і зміцнити імунітет після холодної зими. Як правильно поєднати ці два бажання і не нашкодити своєму здоров’ю?

Весна – пора кардинальних змін, коли нам хочеться не тільки поміняти щось у своєму житті , а й змінитися зовні . Вибираючи моно дієту ( наприклад , сидіти на одному кефірі або гречці ) ми позбавляємо наш організм від корисних вітамінів і мікроелементів. У результаті страждає імунітет і нам легко підчепити застуда. ЯК допомогти імунітету і похудати весною?

Взимку на полицях супермаркетів можна було знайти свіжу зелень , але ні вид , ні смак , ні ціна не вселяли довіри . А ось початок весни – справжній сезон свіжої зелені з грядки. Щоб схуднути і зміцнити імунітет , рекомендуємо звернути свою увагу на черемшу , молодий зелений лук і пагони часнику.

Черемша

Складно повірити , але черемша відома ще з давніх часів (близько 5000 тис років тому). У цієї зелені специфічно часниковий смак , вона низькокалорійна і здатна допомогти нашому імунітету , особливо в період міжсезоння. У їжу її можна вживати у свіжому вигляді , маринованому або солоні. Перший варіант буде найбільш корисним.

Як допомогти імунітету навесні і схуднути?

Якщо ви робите легкий овочевий салат ( болгарський перець , огірок , помідор , тофу) , додайте трохи черемші. Ця зелень знижує кількість холестерину в крові , позбавляє від весняної втоми , сонливості і підвищеного тиску. У суп її рекомендується опускати за 10-15 хвилин до закінчення приготування.

Зелена цибуля

Всім відомо , що початок весни ми зустрічаємо з проблемою – авітамінозом . Позбавити нас від нього допоможе зелений лук , він відмінно насичує наш організм вітаміном С і тим самим зміцнює імунітет. Завдяки вмісту цинку , поліпшується стан волосся і нігтів. До того ж , зелена цибуля зовсім калорійний ( 19 ккал на 100 г) , а в овочевий салат досить додати для пікантності всього 20 р.

Він відмінно підходить для приготування м’ясних страв. Наприклад , якщо ви худнете , можна зробити курячі рулетики з начинкою із зеленого лука. Трохи відбити м’ясо , нарізати цибулю і скрутити в рулет . Надіслати запікатися на 30 хвилин. Смачно і корисно!

Петрушка

Ранньою весною петрушка – один з перших продуктів , які здатні наситити наш організм корисними речовинами. Тільки уявити в 100 г цієї зелені більше вітаміну С, ніж у лимоні , тому вона так корисна для зміцнення імунітету. Вона низькокалорійна ( 53 ккал в 100 г). Якщо ви хочете скинути пару зайвих кілограмів без шкоди для здоров’я , рекомендуємо її ввести в денному раціон харчування. Ранок можна починати з смачною і корисною закуски : необхідно взяти сир, додати дрібно нарізану петрушку , трохи чорного перцю і сметани. Таку намащування можна намазати на цільнозерновий хліб.

Молодий часник

Якщо блюдо з часником , значить , обов’язково буде неприємний запах з рота. Це вірно , але тільки не від молодого часнику. У нього більш м’який смак , але зате насичений аромат. До того ж , з його допомогою можна зміцнити імунну систему організму , поліпшити мозковий кровообіг , діяльність роботи органів дихання , впоратися з вірусами і мікробами. У будь-яку страву досить додати всього 10 г цього продукту , а це всього 14 ккал.

Його можна додавати в будь овочеве блюдо , рибне і м’ясне . Наприклад , якщо ви хочете зробити легку вечерю , візьміть спаржу , гриби , перець , молодий часник , додайте спеції , трохи оливкової олії і відправляйте в духовку на 20-30 хвилин. Корисне і смачне блюдо готове !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>