Головна / Знамениті / Біографії зірок / Тюркан Шора ( Türkan Soray )

Тюркан Шора ( Türkan Soray )

Біографія

25 червня 1945 року в Стамбулі в простій сім’ї народилася , майбутня покорителька чоловічих сердець – Тюркан Шора. Батько майбутньої турецької Софі Лорен , був звичайним робітником. Мати вела господарство і дивилася за дітьми. Коли в сім’ї з’явилася ще одна донька , батько з матір’ю розійшлися. Опіку над дітьми залишили матері.

Дитинство і юність у Тюркан проходило , як і у всіх турецьких дівчаток з робочих родин . Тюркан закінчила вищу жіночу школу , про акторську професію вона навіть не замислювалася. Поки не втрутився його величність випадок. Відомий власник кіностудії і за сумісництвом режисер Невзат Пісень , випадково побачив красуню Тюркан на вулиці. Він відразу ж запропонував їй стати актрисою , на що дівчина дала категоричну відмову. Після довгих умовлянь і розмов з батьками майбутньої зірки , йому все ж вдалося вмовити дівчину знятися в кіно.

В майбутньому стане відомий список , який назвали «Умови Шора». Список , по суті не містить нічого незвичайного . У ньому зазначено головним пунктом , про те , що Тюркан ні під яким приводом і ніколи в житті не буде цілуватися на екрані, і не зніматися в постільних сценах. Сценарій актрисі надають за місяць до початку зйомок. Режисер повинен враховувати всі внесені актрисою зміни і приймати їх , якщо вони стосуються її ролі. Заключним пунктом є те , що актриса ніколи не буде працювати в неділю . Напевно , це самий простий список вимог.

Перший фільм в якому знялася актриса називався «Від любові не піти» , далі після цього фільму пішли тільки головні ролі. Актриса знімалася в основному в амплуа світської левиці або бідної дівчини , в яку закохується багатий принц . На початку 70 років Тюркан пробує себе в ролі режисера і кіноактриси одночасно. Її фільм « Повернення» має величезний успіх. Після такого успіху Тюркан продовжує знімати фільми і зніматися сама. У кіно у неї більше 250 ролей. Тюркан Шора удостоєна звання – Народна актриса від уряду Туреччини , та й усього народу цієї країни. Актриса відома своїми ролями в багатьох країнах світу , зокрема її добре знають і в Росії.

Фільмографія

  • Одного разу в Османській імперії: Смута ( 2012 )
  • Знову любов ( 2007 )
  • Така вулиця ( 2007 )
  • Ти жінка мого життя ( 2006 )
  • Mürüvvetsiz Mürüvvet ( 2004 )
  • Невідправлений лист ( 2003 )
  • Солодке життя (2001 – 2004)
  • Turkan Soray : La cinepresa è il mio amore ( 2001 )
  • Друга весна (1999 – 2001)
  • Nihavend mucize ( 1997 )
  • Yer çekimli asklar ( 1996 )
  • Заради любові ( 1994 )
  • Sahmaran ( 1993 )
  • Soguktu ve yagmur ciseliyordu ( 1991 )
  • Темнофіолетовий ( 1991 )
  • Бердель ( 1990 )
  • Мертве море ( 1989 )
  • Острів ( 1988 )
  • Десять жінок ( 1987 )
  • Gramofon avrat ( 1987 )
  • Мрія , любов моя , і ти ( 1987 )
  • Rumuz goncagul ( 1987 )
  • Жмурки ( 1985 )
  • Життя жінки ( 1985 )
  • Міне ( 1984 )
  • Хочу любові ( 1984 )
  • Я люблю тебе ( 1983 )
  • Коханка ( 1983 )
  • Seni kalbime gömdüm ( 1982 )
  • Yilani öldürseler ( 1981 )
  • Небезпеки ( 1981 )
  • Ображений квітка ( 1979 )
  • Любов моя , печаль моя ( 1978 )
  • Султан ( 1978 )
  • Cevriyem ( 1978 )
  • Tatli nigar ( 1978 )
  • Червона косинка ( 1978 )
  • Гребля ( 1977 )
  • Пані Діла ( 1977 )
  • Аслан і Даіма ( 1976 )
  • Велика любов ( 1976 )
  • Землетрус ( 1976 )
  • Acele koca araniyor ( 1975 )
  • Голод ( 1974 )
  • Bal kiz ( Senlik var ) ( 1974 )
  • Cilginlar ( 1974 )
  • Yuregimde yare var ( 1974 )
  • Страждання ( 1973 )
  • Невістка Султан ( 1973 )
  • Борг честі ( 1973 )
  • Гюллена ! Приїжджає Гюллена ! ( 1973 )
  • Gazi kadin ( 1973 )
  • Asiye nasil kurtulur ( 1973 )
  • Брехун ( 1973 )
  • Занепокоєння ( 1973 )
  • Тюрма ( 1973 )
  • Насильство ( 1972 )
  • Повернення ( 1972 )
  • Туманні спогади ( 1972 )
  • Страждання ( 1972 )
  • Cemo ( 1972 )
  • Випадок ( 1972 )
  • Melekmi seytanmi ( 1971 )
  • Ates parcasi ( 1971 )
  • Gelin cicegi ( 1971 )
  • Bir genc kizin romani ( 1971 )
  • Bir kadin kayboldu ( 1971 )
  • Sevmek ve olmek zamani ( 1971 )
  • Yedi kocali Hürmüz ( 1971 )
  • Gullu ( 1971 )
  • Gülüm dalim çiçegim ( 1971 )
  • Unutulan kadin ( 1971 )
  • Mavi esarp ( 1971 )
  • Плаче ангел (1970)
  • Біль в моєму серці (1970)
  • Merhamet (1970)
  • Hayatim sana feda (1970)
  • Arim , balim , petegim (1970)
  • Kara gözlüm (1970)
  • Bugulu gozler (1970)
  • Birlesen yollar (1970)
  • Bülbül yuvasi (1970)
  • Tatli melegim (1970)
  • Страсна циганка ( 1969 )
  • Bana derler fosforlu ( 1969 )
  • Kölen olayim ( 1969 )
  • Seninle ölmek istiyorum ( 1969 )
  • Gunah bende mi ? ( 1969 )
  • Fosforlu Cevriye ( 1969 )
  • Sonbahar rüzgarlari ( 1969 )
  • Ask mabudesi ( 1969 )
  • Buruk aci ( 1969 )
  • Sana donmeyecegim ( 1969 )
  • Vesikali yarim ( 1968 )
  • Agla gözlerim ( 1968 )
  • Ask eski bir yalan ( 1968 )
  • Kadin degil , bas belasi ( 1968 )
  • Kadin severse ( 1968 )
  • Artik sevmeyecegim ( 1968 )
  • Abbase Sultan ( 1968 )
  • Aysem ( 1968 )
  • Dünyanin en güzel kadini ( 1968 )
  • Hapishane gelini ( 1968 )
  • Kadin intikami ( 1968 )
  • яка плаче ( 1967 )
  • Ana ( 1967 )
  • Ayrilsak da beraberiz ( 1967 )
  • Bir söförün gizli defteri ( 1967 )
  • Sinekli bakkal ( 1967 )
  • Ölümsüz kadin ( 1967 )
  • Bir dag masali ( 1967 )
  • Her zaman kalbimdesin ( 1967 )
  • Kara duvakli gelin ( 1967 )
  • Kelepçeli melek ( 1967 )
  • Tapilacak kadin ( 1967 )
  • Корольок – пташка співоча ( 1966 )
  • Siyah gül ( 1966 )
  • Dügün gecesi ( 1966 )
  • Analarin günahi ( 1966 )
  • Meyhanenin gülü ( 1966 )
  • El kizi ( 1966 )
  • Altin küpeler ( 1966 )
  • Kenarin dilberi ( 1966 )
  • Meleklerin intikami ( 1966 )
  • Eli masali ( 1966 )
  • Çamasirci güzeli ( 1966 )
  • Aksam günesi ( 1966 )
  • Ferhat ile Sirin ( 1966 )
  • Günahkar kadin ( 1966 )
  • Komsunun tavugu ( 1965 )
  • Veda busesi ( 1965 )
  • Hayatimin kadini ( 1965 )
  • Siyah gözler ( 1965 )
  • Elveda sevgilim ( 1965 )
  • Sürtük ( 1965 )
  • Garip bir izdivac ( 1965 )
  • Seven kadin unutmaz ( 1965 )
  • Sana layik degilim ( 1965 )
  • Vahsi gelin ( 1965 )
  • Ekmekçi kadin ( 1965 )
  • Anasinin kuzusu ( 1964 )
  • Adanali Tayfur kardesler ( 1964 )
  • Kizgin delikanli ( 1964 )
  • Mualla ( 1964 )
  • Öksüz kiz ( 1964 )
  • Yillarin ardindan ( 1964 )
  • Kader kapiyi çaldi ( 1964 )
  • Gençlik rüzgari ( 1964 )
  • Bomba gibi kiz ( 1964 )
  • Gözleri ömre bedel ( 1964 )
  • Fistik gibi masallah ( 1964 )
  • Гірка любов ( 1963 )
  • Çapkin kiz ( 1963 )
  • Badem sekeri ( 1963 )
  • Aysecik – Canimin içi ( 1963 )
  • Beni Osman öldürdü ( 1963 )
  • Bütün suçumuz sevmek ( 1963 )
  • Çalinan ask ( 1963 )
  • Küçük beyin kismeti ( 1963 )
  • Genç kizlar ( 1963 )
  • Adanali Tayfur ( 1963 )
  • Köroglu – Daglar krali ( 1963 )
  • Iki kocali kadin ( 1963 )
  • Sayin bayan ( 1963 )
  • Гіркота життя ( 1962 )
  • Dikmen yildizi ( 1962 )
  • Biz de arkadas miyiz ? ( 1962 )
  • Lekeli kadin ( 1962 )
  • Ümitler kirilinca ( 1962 )
  • Billur kosk ( 1962 )
  • Ask yarisi ( 1962 )
  • Ne seker sey ( 1962 )
  • Kirmizi karanfiller ( 1962 )
  • Allah seviniz dedi ( 1962 )
  • Sevimli haydut ( 1961 )
  • Afacan ( 1961 )
  • Utanmaz adam ( 1961 )
  • Ask ve yumruk ( 1961 )
  • Hatirla sevgilim ( 1961 )
  • Melekler sahidimdir ( 1961 )
  • Dikenli gül ( 1961 )
  • Siyah melek ( 1961 )
  • Gönülden gönüle ( 1961 )
  • Güzeller resmigeçidi ( 1961 )
  • Сподобалася дівчина в селі ( 1960 )
  • Ask rüzgari ( 1960 )

    Режисерські роботи

  • Yilani öldürseler ( 1981 )

  • Аслан і Даіма ( 1976 )
  • Страждання ( 1973 )
  • Повернення ( 1972 )

    Сценарії

  • Yilani öldürseler ( 1981 )
  • Buruk aci ( 1969 )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>