Головна / Рецепти / Квас в домашніх умовах. Рецепт домашнього квасу

Квас в домашніх умовах. Рецепт домашнього квасу

З приходом спеки так хочеться попити чого-небудь з газиками , солоденького і смачного . Щоб не витрачати гроші і не ковтати різну магазинну хімію , пропоную вам 5 рецептів приготування квасу в домашніх умовах. Повірте , він не тільки вгамує спрагу в спекотний літній день , але ще принесе насолоду і користь. Пийте натуральне , зроблене своїми руками – бережіть своє здоров’я.

Квас в домашніх умовах – спосіб перший

Квас в домашніх умовахКвас із солоду . На 1 літр чистої відфільтрованої води покладіть 10гр дріжджів , 100гр цукру і 1 стакан солоду. Вода кип’ятити, трохи охолоджується , в неї всипається приблизно на 3 години солод. Переливайте в ємність , в якій плануєте зберігати квас (бажано скляну ) , додавайте розведені до кашки дріжджі , цукор і відправляйте ємність в холодильник ( або льох ) . Квас готовий буде вже через добу.

Квас в домашніх умовах – спосіб другий

Квас білий. Це старовинний квас. На Русі в літній час його готували відрами. Інгредієнти для приготування: борошна житнього – 4кг , гречаного борошна – 400гр , солоду – 400гр. Всі ці продукти заливаються 3 літрами холодної води , ретельно перемішуються , потім в отриману масу додається ще 3 літра крутого окропу. Приблизно через півгодини додається ще 3 літра окропу. І так треба доливати , поки загальна кількість такої маси не стане 12 літрів. Через добу в бочку з такою масою доливали ще 4 відра води і пару літрів гущі зі старої закваски .. У підсумку отримували 5 відер відмінної білого квасу. Тільки перед вживанням треба процідити .

Квас в домашніх умовах – спосіб третій

Квас петровський . Щоб отримати 10 літрів петровського квасу , на 10 літрів води кладеться 500гр хрону натертого , 50гр дріжджів , спочатку трохи розведених у воді і 500гр меду. Приготування відбувається так само , як і при способі першому , тільки додаються у воду ще мед і хрін. Завжди квас перед вживанням проціджуйте .

Квас в домашніх умовах – спосіб четвертий

Рецепт домашнього квасуКвас з м’ятою. М’ята дуже цінується в народній медицині своїми заспокійливими , протизапальними та іншими лечащими властивостями. А тому квас з м’ятою має ще й певні лікувальні якості і втамовує спрагу , мабуть , краще за всіх інших видів квасу. Для приготування використовуйте спосіб перший , але перед тим , як поставити квас у холодне місце на добу , опустіть марлевий мішечок зі свіжої або сухої м’ятою в ємність.

Квас в домашніх умовах – спосіб п’ятий

Квас із сухарів. І , нарешті, самий легкий і доступний кожному спосіб приготування квасу в домашніх умовах. У каструлю складіть 200гр сухарів , 50гр цукру і 10гр дріжджів. Готується такий квас приблизно добу , витримувати його треба в більш теплому приміщенні (не в холодильнику). Сухарі можна використовувати магазинні , а можна самому підсмажити в духовці і чи мікрохвильовці шматочки чорного житнього хлібі до золотистої скоринки. Відмінно в такий квас додавати , коли замішуєте , кілька родзинок – штук десять.

Вони дають додаткове бродіння і смак.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>