Головна / Рецепти / Курячий бульйон. Рецепт приготування курячого бульйону

Курячий бульйон. Рецепт приготування курячого бульйону

Напевно , практично будь-яка господиня знає , яким чином варити курячий бульйон , але не у всіх виходить зробити його смачним і дуже наваристим . Дане блюдо можна використовувати не тільки , як самостійне , але ще і як основу під велику кількість різних супів. Правильно зварити курячий бульйон зовсім не складно.

Курячий бульйон. Рецепт приготування курячого бульйонуПідготовка інгредієнтів. Рецепт курячого бульйону

Для приготування вам знадобиться ціла курка , кілька цибулин , морква , 5 зубчиків часнику , зелень петрушки.

Не варто варити бульйон з якихось окремих частин птиці , наприклад , грудки або окостів , для цього підійде лише ціла курка , яку можна обробити або кинути цілком. Звичайно ж , розібраний тушка – це набагато зручніше і швидше , оскільки вона добре поміщається в каструльку , швидко і рівномірно вариться , її простіше витягнути , та й бульйон зручніше перемішувати.

Беремо птицю і обробляв, її на чотири частини , гарненько моєму в холодній воді ( в ідеалі вона повинна бути свіжою , ну або хоча б повністю розмороженої ) . Закладаємо її в каструлю обов’язково з достатньою кількістю холодної води і ставимо на плиту.

Готуємо курячий бульйон

Цибулини можна різати дуже великими шматочками вздовж волокон , морква теж ріжемо великими пластинами уздовж. Наступний варіант – це приготування цибулини цілком, нарізування моркви поперек , де шматочки мають довжину 4-5 см. Другий варіант використовується для тривалого варіння ( більше 2х годин) , а перший – прекрасно підходить для більш швидкої готування (не більш , ніж півтори години ) . Якщо ви використовуєте неразделанную курку , то , звичайно ж , вибирайте останній варіант.

Як тільки закипить вода , починайте збирати всю піну , збирати яку доведеться протягом усього готування страви , в міру її виникнення . Коли процесу піноутворення більше не буде , закладайте в бульйон нарізані овочі і варіть їх 15 або 20 хвилин. За смаком і при бажанні в каструлю можна додавати різноманітні прянощі , лавровий лист , чорний перець -горошок , шафран та ін Правда , краще спеціями не захоплюватися , оскільки можна повністю перебити справжній смак курки і бульйону.

Після додавання прянощів , блюдо потрібно посолити і трохи зменшити температуру. Зубчики часнику нарізати уздовж великими пластинками , і додати їх у киплячу блюдо разом з нарізаною петрушкою. Поки інтенсивне кипіння не зменшиться , варіть бульйон з відкритою кришкою , а потім накрийте його кришкою і готуйте ще 40-50 хвилин. Кипіння при цьому має бути не інтенсивним і спокійним.

Як тільки курячий бульйон приготується , необхідно витягнути курочку і процідити бульйон. Якщо процідити нічим, то даємо йому настоятися , поки всі овочі не залишаться на дні , а після цього зливаємо рідину в окремий посуд.

Ваше блюдо вийде прозорим , але дуже наваристим . Його можна буде використовувати і з уже готовим м’ясом , або в якості основи для якогось іншого блюда.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>