Головна / Знамениті / Біографії зірок / Халіл Ергюн ( Halil Ergün )

Халіл Ергюн ( Halil Ergün )

Біографія

Халіл Ергюн (справжнє ім’я – Халіл Ібрагім ) народився 8 вересня 1946 в маленькому турецькому місті Ізнік , провінція Бурса. Після школи він вступив на факультет політогіі до університету Анкари.

Ще будучи студентом , Ергюн пробує свої сили на театральних підмостках у кількох містах Бурси . Він відчуває , що політика – не його покликання , і тому з великою радістю погоджується на пропозицію режисера Йилмаза Гюне сняться в його фільмі « Izin » (« Дозвіл» , 1975 рік) . Ця дебютна роль в кіно стала для Ергюна поворотним моментом : протягом довгих років він продовжував співпрацювати з Гюне , підтримуючи його в найважчі моменти життя. Ярий прокоммуніст , Гюней багато років провів у в’язниці за звинуваченнями у зв’язках з анархістами і незгодою з політичним режимом в Туреччині.

Халіл ЕргюнЗа 40 років своєї роботи в кіно , театрі і на телебаченні , Халіл Ергюн зіграв понад 80 ролей. Зоряним часом для нього стала робота у фільмі « The Way » (« Дорога» , 1981 рік) , де сценаристом і режисером знову виступив Йилмаз Гюней . Ця драматична історія трьох ув’язнених, які змогли пробути на волі всього один тиждень , принесла всім учасникам картини номінації на кількох міжнародних фестивалях ( «Сезар» , Франція , «Золотий глобус» , США ) , а також перемогу в Каннах і « Золоту пальмову гілку» за режисуру (1982 рік).

Серед інших помітних ролей Халіла Ергюна в кіно слід назвати фільми: « Комахи » (1995 рік) , « Хамам . Турецькі лазні »(1997 рік) , « Байрампаша : я надовго не залишуся »(2007 рік) , і, звичайно , серіали« Велика брехня » (1994 рік) і « Листопад » (2006-2010 рр. ) .

За визнанням самого актора , йому часто доводилося грати ролі батьків сімейства , сильних чоловіків , які вміють самостійно вирішувати свої проблеми. Як казав сам актор , в даний час серіали впливають на розуми людей саме тому , що в кожному з героїв глядачі намагаються дізнатися себе і хочуть дізнатися , а як же інші люди поводяться в пропонованих життям ситуаціях . Сам 66 -річний Халіл Ергюн самотній і найближчою людиною вважає свого сина.

Серед особистих нагород актора : премія «Золотий апельсин » (Туреччина , Анталія , 1995 ) , «Золотий кокон » (Туреччина , Адана , 1995 ) , «За досягнення в житті » (Туреччина , Анталія , 2007 ) , та інші.

Фільмографія

  • Байрампаша , я надовго не залишуся ( 2007 )
  • Біженці ( 2007 )
  • Листопад (2006 – 2009)
  • Yolda – Rüzgar geri getirirse ( 2005 )
  • Велика брехня ( 2004 )
  • Сердечне час ( 2004 )
  • Abdülhamit düserken ( 2003 )
  • Der Schatz , der vom Himmel viel ( 1999 )
  • Yara ( 1998 )
  • Витоку Голлівуду ( 2007 )
  • Турецька лазня ( 1997 )
  • Ароматичні жіночі свічки ( 1996 )
  • комах ( 1995 )
  • Пасажир ( 1994 )
  • Dugun – Die Heirat ( 1993 )
  • Cazibe Hanim’in gündüz düsleri ( 1992 )
  • Компроміс ( 1992 )
  • Зомбі і поїзд – примара ( 1991 )
  • Katircilar ( 1987 )
  • Туман ( 1987 )
  • Охоронець (1985)
  • Штурм ластівки ( 1985 )
  • Схід сонця ( 1984 )
  • Salvar davasi ( 1983 )
  • Küçük aga ( 1983 )
  • Дорога ( 1982 )
  • Kirik bir ask hikayesi ( 1981 )
  • Пасажири ( 1979 )
  • Kuma ( 1979 )
  • Мінеральна ( 1978 )
  • Дозвіл ( 1975 )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>