Головна / Знамениті / Біографії зірок / Ахмет Мекиня ( Ahmet Mekin ) – Актори – Біографія

Ахмет Мекиня ( Ahmet Mekin ) – Актори – Біографія

Біографія

Майбутній актор Туреччини Ахмет Мекиня народився в серпні 1932 в Стамбулі. З дитинства хлопець мріяв стати професійним спортсменом і робив для цього все можливе. Спочатку він пробував себе в боротьбі , але травма ребер поставила для нього « хрест» на цьому виді спорту , потім були гірські лижі , де знову ж таки травма не дала йому продовжувати тренування. Що характерно для Ахмета він намагається йти в усьому до останнього і викладався завжди на 100 % , про це можуть розповісти його друзі та тренери.

Після важких травм в гірському слаломі Ахмет починає свою останню і головну роль в спорті – він стає футболістом. На жаль , для спорту і на щастя для любителів кіно футбол стане останнім видом спорту для Ахмета і вже через травми він закінчить свою професійну кар’єру спортсмена і цілком віддасть всю нерозтрачену енергію – театру .

1957 рік – це рік дебюту для Ахмета Мекиня , він вперше знявся у фільмі « Під віки віків ». Після прем’єри цієї кінострічки Мекиня прокинувся знаменитим. Усі наступні його ролі принесли йому титул «Гордість Туреччини». Одним з найбільш знаменитих фільмів за участю Мекиня є картина « Червона косинка » , який зняли за повістю радянського письменника Чингіза Айтматова. Тут Мекиня зіграв з першою красунею Туреччини Тюркан Шора .

З моменту першого зйомок 1957 року і до 2013 року Ахмет Мекиня знявся більш ніж в 200 кінострічках . Він отримав призи за головну чоловічу роль в 1961 році і в 2011 році. Ахмета Мекиня запрошують на всілякі турецькі кінофестивалі в якості гостя або члена журі. Ахмет одружений на Шукран Сабунку , зі своєю дружиною вони народили і виростили двох прекрасних дочок. Живе актор з дружиною в тихому маленькому містечку. Практично всі фільми за участю Ахмета Мекиня – це класика турецького кінематографа. Сам актор задоволений своїми ролями і готується зіграти ще велика кількість персонажів.

Фільмографія

  • Татар Рамазан (2013)
  • Umut Üzümleri (2013)
  • Втрачене місто ( 2012 )
  • 72 – я камера ( 2011 )
  • Папір ( 2010 )
  • Ласкаво просимо в життя ( 2004 )
  • Metktup ( 1998 )
  • Сьогоднішні палаци ( 1985 )
  • Організації ( 1987 )
  • Kavanozdaki Adam ( 1987 )
  • Ateş Dağlı ( 1985 )
  • Закон є закон ( 1984 )
  • Küçük aga ( 1983 )
  • Безсмертний ( 1982 )
  • Seni kalbime gömdüm ( 1982 )
  • Yilani öldürseler ( 1981 )
  • Yasam kavgasi ( 1978 )
  • Червона косинка ( 1978 )
  • Джеміль повертається ( 1977 )
  • Перший чоловік (1977 )
  • Джеміль ( 1975 )
  • Гнів ( 1974 )
  • Belalilar ( 1974 )
  • Весілля ( 1974 )
  • Дивні птиці ( 1974 )
  • Відчайдушні ( 1973 )
  • Bebek yüzlü ( 1973 )
  • Поранений вовк ( 1972 )
  • Bir garip yolcu ( 1972 )
  • Karaoglan geliyor ( 1972 )
  • Kaderin esiriyiz ( 1972 )
  • Fedailer mangasi ( 1971 )
  • Gelin kiz ( 1971 )
  • Жінка- змія ( 1970 )
  • Kader baglayinca (1970)
  • Dönme bana sevgilim (1970)
  • Чеко (1970)
  • Cezalari ölümdü ( 1969 )
  • Gurbette ölenler ( 1969 )
  • Batakli damin kizi Aysel ( 1969 )
  • Bir Türk’e Gönül Verdim ( 1969 )
  • Місто Урфа ( 1968 )
  • Жінка ніколи не забуває ( 1968 )
  • Ana hakki ödenmez ( 1968 )
  • Topal Osman ( 1966 )
  • Cennet fedaileri ( 1966 )
  • Циган ( 1966 )
  • Kir atli efe ( 1966 )
  • Закони великого міста ( 1965 )
  • Хвіст скорпіона ( 1965 )
  • Aklin durur ( 1965 )
  • Закон пустелі ( 1964 )
  • Güzeller kumsali ( 1964 )
  • Vur gözünün üstüne ( 1964 )
  • Halime’den mektup var ( 1964 )
  • Kelebekler Çift Uçar ( 1964 )
  • Vurun kahpeye ( 1964 )
  • Смерть за наказом Аллаха ( 1964 )
  • Гірка любов ( 1963 )
  • Bes kardestiler ( 1962 )
  • Aramiza kan girdi ( 1962 )
  • Sokaktan gelen kadin ( 1961 )
  • Cilali Ibo perili köskte ( 1960 )
  • Aşktan da Üstün ( 1960 )
  • Пожежа в Ізмірі ( 1959 )
  • Funda ( 1958 )
  • Це наша батьківщина ( 1958 )
  • Чорні дні (1957)
  • До воскресіння (1957)
  • Під віки віків (1957)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>